Acest site folosește cookie. Continuarea navigarii reprezinta acceptul dumneavoastra.
Astrograma.pro
2017-02-25 17:03:22
Deşi ne ferim de durere, trebuie să înţelegem că este un aliat esenţial pentru păstrarea

Leacuri din popor pentru dureri de cap

Leacuri din popor pentru dureri de cap
mijlocul frunţii până în spate, la mijlocul cefei, apoi o altă măsurătoare pe partea dreaptă. Dacă aţa întinsă este mai lungă la măsurătoarea pe o parte decât pe cealaltă, atunci omul este "descreierat", are capul "hodorogit" şi "deschiolat". Pentru a fi vindecat i se strânge capul într-o legătură ce se face în jurul capului şi care se strânge ca un şurub cu ajutorul unui băţ de lemn (sau a făcăleţului de mămăli¬gă), în timp ce se strânge legătura din jurul capului, bolnavul trebuie să ţină pe cap un vas plin cu apă ("o vadră cu apă”). Operaţia se repetă de mai multe ori, până când capul "s-a strâns bine în cercurile lui". 

4) În Moldova, deasemenea, când te doare prea tare capul sau de prea multă vreme îţi legi capul strâns cu un şervet, iar deasupra, în creştetul capului, pui o cofă plină cu apă. Pe măsură ce strângi mai tare şervetul din jurul capului şi cofa trebuie lăsată mai grea din mână.

12) Un călugăr român renumit în popor pentru vindecările pe care le aducea mulţimilor de ţărani ce îl asaltau, corela durerile de cap cu o anumită infiltrare a ţesutului subcutanat cranian. 
Dacă, punând mâna pe capul pacientului ce acuză dureri de cap, se observă că între pielea capului şi craniu s-a interpus un ţesut de 5 mm grosime, moale, ca un burete (deci o piele umflată şi moale), el recomanda următorul leac: se ia o mămăligă mai vârtoasă, fierbinte, se pune într-o cârpă şi se pune pe cap, ca o cască. Ţesutul se va dezumfla şi durerile vor dispare. Mămăliga nu se mănâncă (se poate da la animale). 

15) Dacă a doua zi după o beţie te doare capul şi eşti mahmur, te poţi drege şi îţi poate trece durerea de cap bând din nou vin sau rachiu, adică chiar băutura cu care ai făcut beţia, căci "cui pe cui se scoate". 

18) Durerea de cap se ia şi cu capătul castravetelui dinspre vrej, care se taie cu cuţitul şi se pune cu faţa dinspre tăietură în mijlocul frunţii (unde se va lipi singur).

25) Se mai folosesc următoarele remedii: spălaturile pe cap cu apa în care a fiert Antonică (Chaerophyllum aromaticum, mai este folosită şi în spălarea rănilor infectate); legarea la tâmple cu Menta pisată; legarea la cap a verzei acre sau a cartofilor pisaţi şi amestecaţi cu oţet; băi cu Sburătoare (Eupatorium cannabinum), Căptălan (Petasites hybridus), Sulfină (Melieotus officinalis, strânsă în ziua de Sânziene sau de Ziua Crucii) sau Calapăr (Crysanthemum balsanita) 

26) Pentru durere de cap se foloseşte şi Sovârful (Origanum vulgare). Se pune împreună cu apă într-o oală în care nu s-a gătit, se încălzeşte şi se pune într-un vas în care se fac spălaturi pe cap. Se pot pune şi legături (cataplasme) cu Sovârf la cap. 

Vezi colecția completă de rețete... click aici



Opinii


Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Deşi ne ferim de durere, trebuie să înţelegem că este un aliat esenţial pentru păstrarea stării de sănătate  - un semnal extrem de necesar pentru a înţelege că este ceva în neregulă în organism.

Una dintre cele mai frecvente dureri de care se plânge omul modern este cefaleea sau durerea de cap. 

1) Se măsoară cu o aţă capul bolnavului. Se porneşte o măsurătoare pe partea stângă, plecând de la


Vizualizari: 22925