Acest site folosește cookie. Continuarea navigarii reprezinta acceptul dumneavoastra.
Astrograma.pro
2017-09-17 11:45:05
Din punct de vedere psihologic, percepţia noastră asupra morţii diferă în funcţie de v&ac

Stadiile dinaitea morții

Stadiile dinaitea morții
omul, faţă în faţă cu ideea morţii, este incapabil de relaţii deoarece aceasta ar presupune o atitudine faţă de moarte, atitudine pe care el nu o are încă constituită. Revolta în faţa morţii arată că omul este încă profund ataşat de viaţa biologică şi nu este pregătit să renunţe la beneficiile ei. De asemeni, revolta în faţa morţii implică şi o activitate psihică extremă, activitate prin care muribunbul luptă să adune resurse energetice pentru a-şi satisface dorinţa de viaţă. 

Târguiala este stadiul în care omul încearcă o negociere existenţială pentru a obţine vindecarea sau prelungirea vieţii. Depresia este starea ce se instalează în urma epuizării soluţiilor şi acţiunilor. În momentul în care nu mai sunt opţiuni, depresia îl invadează pe muribund şi îl determină să înceteaze să mai lupte, astfel încât muribundul se lasă cuprins de disperare. 


Acceptarea este faza în care omul, deşi ştie că nu mai este ceva anume de făcut pentru a împiedica moartea, se poate bucura de momentele de viaţă pe care încă le trăieşte, în perspectiva vieţii eterne de dincolo de viaţa psihobiologică. 


Persoana care a gustat anticipat din bogăţia infinită a vieţii eterne nu îmbătrâneşte niciodată, iar moartea (plecarea din trup) nu înseamnă pentru el o sleire a vitalităţii şi puterii spirituale, ci dimpotrivă, moartea biologică înseamnă pentru acest tip de persoane trecere către o tinereţea eternă, plină şi nestingherită de niciun fel de agresiune, o trecere în armonia eternă a Creatorului și Stăpânului tuturor formelor de existență. 


Însă moartea necredincioșilor - necredincioși care au ignorat toată viaţa lor învăţătura şi legea eternului Creator - nu este aşa, deoarece pe lângă faptul că se văd epuizați şi anchilozați fizic şi spiritual, acest tip de persoane îşi dau seama tocmai în acest final că au trăit doar pentru a muri iremediabil. 


Aşa se întâmplă acolo unde se ignoră permanent cultivarea și păstrarea legăturii cu Dumnezeu, Creatorul şi Stăpânul tuturor formelor de existenţă. ... Aurel.


.. daca vrei sa fii prieten cu Aurel, click aici. 
 

 

La revedere draga mea!
Nu uita că în fiecare zi îți dăruiesc o previziune și o etalare de tarot.
Te aștept!

Astro-expert Lunaala Moirae®
Urmărește-mă pe Facebook - Click aici
Urmărește-mă pe Google+ - Click aici
​Urmărește-mă pe Linkedin - Click aici

 



Opinii


Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Din punct de vedere psihologic, percepţia noastră asupra morţii diferă în funcţie de vârstă; de la ignorarea ei în copilărie până la familiarizare, dacă nu chiar acceptare în perioada bătrâneţii târzii. 


Confruntarea cu ideea morţii implică stadii precum negarea şi izolarea, furia, târguiala, depresia şi acceptarea. În stadiul negării muribundul se află în imposibilitatea de a face faţă ideii morţii, contestă rezultatele medicale, adoptă tratamente alternative şi aşteaptă un răspuns favorabil până ce, treptat, se acomodează cu ideea de a nu mai fi în lume, adică de a nu mai exista fizic. 
 

Autor: psiholog Aurel Roșca


Izolarea este caracteristica stării în care. . .


Vizualizari: 5855